Futamregisztráció a Brutálfutásra – tudnivalók

2015-től a Brutálfutás futamaira a szervező BSI (Budapest Sportiroda) online nevezési rendszerében lehet regisztrálni. Ehhez a http://nevezes.futanet.hu/ címen lépj be a meglévő azonosítóddal, vagy ha még nincs, akkor ide kattintva regisztrálj be.
Keresd ezt a menüpontot:

Akkor most csak online lehet nevezni a Brutálfutásra?

Nem, továbbra is nevezhetsz az összes meghirdetett módon. Ez csak a futamregisztrációra vonatkozik.

Bonyolultabban lehet futamra regisztrálni, mint eddig?

Ellenkezőleg, a többség számára egyszerűbben. Eddig minden futamregisztrációhoz külön kellett megadni a nevet, e-mail címet, telefonszámot, rajtszámot, mostantól ha egyszer beregisztráltál a rendszerbe, csak be kell lépned, és nem kell semmilyen adatot megadni a futam időpontján kívül. A legjobban azok járnak, akik eddig is online neveztek, nekik aztán tényleg szinte semmi dolguk sincs!

Mire van szükség az online nevezési rendszerbe való regisztrációhoz?

  • A nevedre (abban a formában, ahogy az a BSI adatbázisában szerepel, ha már neveztél; kétség esetén a rajt- és eredménylistákban is ellenőrizheted)
  • A születési dátumodra
  • A biztonság kedvéért kérjük, hogy add meg a futóazonosítódat is, ha van, hogy a rendszer azonosítani tudjon. Ezt a Brutálfutás nevezése után kapott rajtszámos visszaigazolód tartalmazza; várd meg, amíg megérkezik. Ha van Spuri aranykártyád, az erről szóló SMS is tartalmazza a futóazonosítódat.
    (Egyetlen esetben fordulhat elő, hogy nincs futóazonosítód: ha még sosem vettél részt BSI-eseményen, és most rögtön az online nevezési rendszerbe belépve szeretnél nevezni. Ha már beneveztél legalább egy versenyre, akkor van futóazonosítód.)

Már neveztem más versenyekre is, akkor is be kell regisztrálnom az online nevezési rendszerbe?

Csak ha eddig még nem tetted meg! Ha már futottál, túráztál, kerékpároztál, fitneszeztél nálunk, vagy előfizettél a Spuri Futómagazinra, akkor benne vagy az adatbázisunkban. Az online nevezési rendszerben ilyenkor egyszerűsített módon regisztrálhatsz, mert az alapadatok megadása után a gép fel fog ismerni, és csak bejelentkezési nevet és jelszót kell választanod. Célszerű megadni a futóazonosítódat is, amit a visszaigazoló levél is tartalmaz. Ha valaki más nevezett téged online, akkor futóazonosítód ugyan van már, de belépési nevet és jelszót ugyanúgy választanod kell.

Beregisztráltam az online nevezési rendszerbe, van még tennivalóm?

Igen, kattints a Futamregisztráció menüpontra, és regisztráld be magad valamelyik futamra.

Miért jó ez az új rendszer?

Az új rendszer közvetlenül az adatbázisban tárolja a futamregisztrációkat, nincs köztes adatfeldolgozás, mint eddig. Gyorsabban, egyszerűbben regisztrálhatsz vele futamra. Ha online neveztél, nem kell egy másik oldalra navigálnod, és ott is megadnod az adataidat, plusz három kattintás az egész. Benevezheted a barátaidat is, és választhatsz olyan futamot, ahova az egész csapat befér, nem telik be a felénél. Többé nem fordul elő, hogy valaki beírja a te rajtszámodat tévedésből, és emiatt nem tudsz regisztrálni. Ha elfelejtetted a futamodat, bármikor megnézheted. Nem kérünk többé, hogy mutass be egy külön visszaigazoló levelet a futamregisztrációra, és nem kell keresgélni, hogy hol kötött ki ez a levél, mert nem lesz ilyen. Mi is könnyen, gyorsan átlátjuk az adatokat, nem töltjük az időnket a rosszul beírt nevek és rajtszámok javítgatásával, a külön felületre beírt regisztrációk lekérdezésével és berögzítésével, és ezért hamarabb meg tudjuk oldani a problémákat, és még jobb versenyt tudunk rendezni neked.

Több adatot kell megadni, mint eddig?

Ellenkezőleg, kevesebbet; adatokat csak akkor kérünk, amikor először benevezel nálunk. Ha már neveztél korábban, és most regisztrálsz be az online rendszerbe, egy kis adategyeztetésre kérünk. Magához a futamregisztrációhoz viszont többé nem kérünk se nevet, se telefonszámot, se e-mail címet, se rajtszámot, csak ki kell választanod a futamot, és kész.

Mikor lehet regisztrálni a futamra?

Online nevezés esetén a sikeres fizetés után azonnal (ezért is ajánljuk ezt a nevezési módot); személyes és átutalásos nevezés esetén pedig akkor, amikor megérkezett a rajtszámos visszaigazoló leveled, ahogy eddig is. Tapasztalataink szerint mindig a korábbi időpontokra meghirdetett futamok telnek be hamarabb. Ha nagyobb választékot szeretnél, igyekezzél minél előbb nevezni és regisztrálni! (De persze tőlünk mindegyik futamban ugyanazt az élményt és szolgáltatást kapod.)

Hogy lehet futamra regisztrálni az online nevezési rendszeren kívül?

Az online nevezési rendszeren kívül nincs más lehetőség a futamregisztrációra.

Ráírhatom a nevezési lapomra, melyik futamra akarok regisztrálni?

Nem. Futamot regisztrálni csak berögzített nevezéshez lehet, és a nevezés leadásakor még nem lehet előre tudni, melyik futamban van hely, mivel ezt a regisztrációs rendszer ellenőrzi. Amint a nevezésedet rögzítettük és visszaigazoltuk, választhatsz futamot. Ha türelmetlen vagy, nevezz online, mert így a kártyás fizetés után azonnal ki tudod választani a futamot is, pontosan három kattintással.

E-mailben küldött regisztrációkat is elfogadtok?

Nem. Lásd az előző két választ.

Több embert neveztem, regisztrálhatok mindenkit egy futamra?

Igen, ez az új rendszer egyik előnye! Ha online neveztél másokat, akkor az ő nevükben is regisztrálhatsz, mert a gép tudja, kit neveztél be, és az ő nevét is kiírja. Ha személyesen vagy átutalással nevezel, akkor együtt add le a nevezési lapokat, így fogjuk tudni, hogy együtt akartok regisztrálni. Az adatbázisunkba a barátaid nevéhez is beírjuk, hogy te nevezted be őket, és így a program felismeri őket. Ha több embert akarsz ugyanarra a futamra beregisztrálni, a gép megnézi, hogy van-e elég hely, ezért többé nem fordulhat elő, hogy a társaság felénél betelik a futam.

Akit nem én neveztem be, annak is regisztrálhatok futamot?

Nem.

Valaki más nevezett be, azért még regisztrálhatok futamot magamnak is?

Igen. (Ha még nem tette meg az, aki benevezett.)

Elfelejtettem, melyik futamra regisztráltam. Hogy tudhatom meg?

Az online nevezési rendszerben bármikor megtekintheted a leadott regisztrációdat.

Nem emlékszem, hogy regisztráltam-e már. Hogy tudhatom meg?

Lásd az előző választ.

Beneveztem egy barátomat. Honnan tudom, hogy regisztrált-e futamra?

A legegyszerűbb persze, ha megkérdezed. De az online nevezési rendszerbe belépve te magad is láthatod azoknak a futamát, akiket te neveztél be.

Nem kaptam külön visszaigazoló levelet a futamregisztrációról, miért?

Nem bizony, és ezentúl nem is fogsz. Bármikor megtekintheted az online nevezési rendszerben, mi pedig közvetlenül az adatbázisunkban látjuk, így senkinek nincs rá szüksége. Egy macerával kevesebb.

Mi történik, ha nem regisztrálok egy futamra sem?

Akkor az eseményinformációnak megfelelően mi fogunk téged a verseny előtti napokban a fennmaradó helyek valamelyikére beregisztrálni, és erről nem küldünk külön értesítést. Válassz inkább magadnak minél előbb!

Ha beregisztrálok az online nevezési rendszerbe, nem fogok kéretlen leveleket kapni?

Az online nevezési rendszer csak magáról a regisztrációról (egy alkalommal) és a sikeres versenynevezésekről küld visszaigazoló levelet. (Ezek néha sajnos a spam vagy a promóciók mappában landolnak, ott is érdemes keresni!) A hírleveleinket akkor kapod meg, ha a regisztráció során vagy a nevezéskor bejelölted, hogy kérsz ilyen leveleket. Ez nem függ attól, hogy van-e azonosítód az online nevezési rendszerben. Minden hírlevelünk tartalmaz lemondó linket. Az adott versennyel kapcsolatos információkat mindenképp megkapod, mert ez a szolgáltatás része.

Hogyan lehet módosítani a futamot?

Arra biztatunk, hogy válaszd ki időben azt a futamot, amelyikben indulni szeretnél, így tudjuk mindenkinek biztosítani a helyet és tervezni a versenyt. Ha mégis közbejönne valami fontos ok, amiért módosításra van szükség, továbbra is a nevezes[kukac]futanet.hu címre írt e-mailben kérheted ezt, és a lehetőségeink függvényében tudunk dönteni a kérésedről.

Beléptem az online nevezési rendszerbe, és nem látom a nevezésemet, miért?

Két eset lehetséges:
  1. Személyesen vagy átutalással neveztél, és a nevezési lapodat még nem tudtuk feldolgozni, de néhány napon belül sort kerítünk rá. Várj néhány napot, és utána érdeklődj. Átutalásos nevezésnél a visszaigazoló e-mail megérkezése jelzi, hogy a feldolgozás megtörtént. Ha online nevezel, ez nem fordulhat elő, mert a nevezésed közvetlenül az adatbázisba kerül.
  2. Regisztráció közben más adatokat adtál meg, mint korábban, és emiatt a rendszer nem ismert fel, és új azonosítót hozott létre. (Vagyis több példányban létezel az adatbázisunkban, ezt nevezik duplikációnak.) Ilyen esetben fordulj a nevezési irodához.

Ha már beregisztráltam, szeretnék ezentúl online nevezni. Ez biztonságos?

Igen, a mai világban teljesen. Az online nevezési rendszer a fizetendő nevezések összesítése után az OTP biztonságos fizetési oldalára irányít át, tehát a kártyád adatait közvetlenül a banki fizetési rendszerben kell megadnod, harmadik fél nem fér hozzájuk (mi sem). Egyes bankoknál ki lehet váltani kizárólag netes fizetésre szolgáló kártyát is a főkártyád mellé, amelyikre mindig csak annyi pénzt teszel át az internetbankon keresztül, amennyit éppen ki akarsz fizetni, így sosem parkol rajta pénz. Ha még tovább szeretnéd növelni a biztonságot, érdeklődj a bankodnál, van-e ilyen szolgáltatásuk!